top of page

Een Doula bij je bevalling

Wat kan ik tijdens de geboorte voor jou betekenen? 

IMG_0736.jpeg

Wat doet een doula precies?

Een doula is iemand die jou ondersteunt tijdens je zwangerschap en de geboorte van je kindje(s). Deze begeleiding is aanvullend op medische zorg en bestaat onder andere uit fysieke en emotionele steun, het creëeren van een prettige setting en het aandragen van opties

Een doula is onderdeel van het geboorteteam, waaronder ook de verloskundige/gynaecoloog, je partner en de kraamzorg vallen. Een doula is niet medisch verantwoordelijk, maar kan juist een mooie brug slaan tussen de verschillende betrokkenen. 

Voor jou is je doula een vast en vertrouwd gezicht die continu bij je aanwezig blijft, ongeacht de locatie of duur van de bevalling. Op die manier voel je je gesteund en dat brengt rust en ontspanning. Ingrediënten die heel waardevol zijn voor een soepele bevalling! 


 

Of je bevalt van je eerste kindje, of juist gaat bevallen van een volgend kindje, een doula is voor elke bevalling een waardevolle aanvulling. Het kan zijn dat je een onprettige eerdere ervaring hebt, dat er zorgen of angsten zijn bij jou of je partner, of misschien vind je het gewoon een heel prettig idee dat een vertrouwd persoon jullie onafgebroken ondersteuning biedt en met je meedenkt in verschillende situaties. 

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die met een doula bevallen, over het algemeen positiever terugkijken op de bevalling!

Waarom kies je voor een doula?

Maddy & Mindy als jouw doula's

Mindy en ik vormen een Doula Duo. Dat betekent dat je ons allebei goed zal leren kennen tijdens je zwangerschap en zodra de geboorte van de baby zich aandient, één van ons naar je toe zal komen om je te ondersteunen. Als je graag wil dat wij onderdeel zijn van jouw geboorteteam, gaan we samen in gesprek over wat voor jou belangrijk is en zullen wij onze begeleiding afstemmen op jouw/jullie situatie en wensen. We hechten waarde aan een warme vertrouwensband, waardoor er ruimte ontstaat waarbinnen alles gedeeld mag worden. 

Het doula traject wordt vormgegeven door verschillende afspraken voorafgaand aan de bevalling en de volledige begeleiding tijdens de bevalling. De afspraken vinden in principe bij jou thuis plaats, in je eigen vertrouwde omgeving. 

Persoonlijke aandacht

In onze begeleidingen vinden we jouw wensen met betrekking tot de geboorte heel belangrijk. Hoe ziet jouw ideale bevalling eruit? Welke keuzes kun je maken? Samen gaan we kijken hoe we daar vorm aan kunnen geven en wat je nodig hebt om een beslissing te maken die bij je past. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt! 

We geven tips en tools aan je partner om tijdens de geboorte toe te kunnen passen, zodat jullie het echt samen kunnen doen. Belangrijk is dat jullie allebei voelen dat jullie klaar zijn voor de bevalling en kraamtijd. 

 

Voorbereiden op de komst van je kindje, gaat niet alleen om bovenstaande praktische zaken. Samen gaan voelen, verbinden en dromen is minstens zo waardevol! 

We creëeren een warme setting om emotioneel met elkaar en je baby te verbinden, waardoor je vanuit die verbinding samen de weg kunt vinden die bij je past. 

We hebben ruime ervaring met geboortes thuis, in het geboortehuis en in het ziekenhuis. Zowel 'hands off' geboortes als bevallingen met medische begeleiding en keizersnede. Vrouwen met en zonder partner. We gaan je helpen zo prettig en ontspannen mogelijk te bevallen. Van begin tot eind staan we je bij met liefdevolle aanwezigheid, ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, massage en andere mogelijke wensen. We kunnen je geruststellen als je bang bent, aanmoedigen wanneer je denkt dat je het niet meer aankan en kennis, informatie en tips geven waar nodig.

 

Jouw geboortewensen zullen we ook uitdragen naar de andere betrokken zorgverleners en zal hiermee ruimte creëren voor vertrouwen. We nemen hierbij zo veel mogelijk zorg voor jullie uit handen, waardoor je met je aandacht bij het geboorteproces kunt blijven. Doordat we je inmiddels goed hebben leren kennen en continu aanwezig blijven, weten we precies hoe de bevalling tot dan toe is verlopen en hoe het met je gaat. 

Wil je weten of wij de doula's zijn die bij je passen?

Neem dan via email contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

PetitChouchouLR-22.jpg
DSCF2777.jpg
bottom of page