top of page
Zwangere vrouw in ondergoed

Oefeningen voor Ruimte & balans in je bekken

Ligt jouw baby in stuitligging, dwarsligging of wil je graag fysiek bijdragen aan een zo soepel mogelijke bevalling? 
Dan kan Spinning Babies een heel mooie bijdrage voor je zijn! 

Spinning Babies Consult 
Help je kindje om in de meest gunstige houding te komen liggen in je buik

 € 95,-
(Exclusief eventuele reis- en parkeerkosten)

Waarom Spinning Babies? 

Tijdens de geboorte van je baby, maakt de baby een prachtige draai door het bekken heen. Je lichaam en de baby werken daarbij samen en de baby zal de weg van de 'minste weerstand' volgen voor een zo soepel mogelijke geboorte. 

Wanneer je kindje niet in de meest gunstige houding ligt voordat de geboorte start, kan het fijn zijn om je kindje daar wat bij te helpen. 

Door onze manier van leven (veel zitten, benen over elkaar, auto rijden, op 1 standbeen leunen enz.) ontstaat er bij veel vrouwen ongemerkt meer spanning in de banden en spieren rondom het bekken. Dit zorgt ervoor dat het bekken en de baarmoeder vaak niet helemaal in balans zijn. 

De oefeningen van Spinning Babies zijn gebaseerd op balans, zwaartekracht en beweging en zorgen op een heel simpele manier voor meer ruimte in je bekken.

Op die manier wordt je kindje 'uitgenodigd' om op de meest gunstige manier in je bekken te zakken, zodat je een mooie start kunt maken tijdens de geboorte. 

PetitChouchouLR-29.jpg

Voordelen Spinning Babies

Soepeler en vlotter bevallen

Wanneer je kindje in een mooie hoofdligging in het bekken daalt, kan het zich makkelijker door het bekken heen bewegen en zal ook de baarmoedermond makkelijker kunnen ontsluiten tijdens de geboorte. Zowel voor jou als je kindje heel fijn dus! 

Zelf invloed uitoefenen op de ligging van je kindje

De oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je kindje uit zichzelf draait naar hoofdligging. Het geeft vertrouwen als je weet dat je zelf invloed kunt uitoefenen en je kindje op een zachtaardige manier zelf kan draaien. 

Spinning babies kan ook een mooie aanvulling en/of voorbereiding zijn op een versie, mocht je kindje nog niet vanzelf draaien. Door de ruimte en ontspanning die je creëert, draagt dit positief bij aan de slagingskans van een versie. 

Minder last van pijnklachten door spanning

De oefeningen zorgen voor ontspanning in je benen, rug, billen en bekkenbodem. Dit kan eventuele klachten in die gebieden wegnemen. 


Praktisch

Het consult vindt plaats bij jou aan huis of bij mij in de praktijk. Het liefst met jouw partner of iemand die je kan helpen erbij aanwezig. Op die manier kan ik jullie samen de oefeningen aanleren en kun je ze vanaf dat moment zelf thuis toepassen met behulp van je (geboorte)partner. Het consult duurt ongeveer 1,5 uur. 

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar: maddy@sisugeboortepraktijk.nl voor het maken van een afspraak. 

 

 

TARIEVEN
2022
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Sisu Geboortepraktijk

bottom of page