top of page

Wat zeggen andere ouders over hun ervaring bij Sisu geboortepraktijk ?

"Het was een lange nacht, maar de bevalling verliep helemaal zoals we het gehoopt hadden; in alle rust en zonder enige complicaties of medisch ingrijpen."

Isolde & Bart - Badbevalling in Geboortehuis

" We zijn ontzettend dankbaar dat Maddy er was en zouden het niet anders hebben gewild! "

 

"Maddy heeft ons op een prachtige manier bijgestaan zowel voorafgaand als tijdens de geboorte van ons eerste kindje. We zijn ontzettend dankbaar dat Maddy er was en zouden het niet anders hebben gewild! Ze voelde perfect aan waar we ondersteuning konden gebruiken en wist mama goed door de weeën heen te helpen. Het geven van tegendruk op precies het juiste moment en de juiste plekken was heel fijn en o.a. hierdoor had de aanstaande papa alle ruimte voor de nodige morele steun. Het was een lange nacht maar de bevalling verliep helemaal zoals we het gehoopt hadden, in alle rust en zonder enige complicaties of medisch ingrepen. Een goede doula is ontzettend waardevol en we kunnen Maddy zonder enige twijfel van harte aanbevelen!"

 

~ Isolde & Bart ~

  Els & Gertjan

" Wat was ik blij met Maddy! Die ruimte gaf aan ons maar me steunde als ze zag dat het nodig was "

Tijdens de bevalling van onze oudste heb ik me niet gehoord gevoeld. Ook heb ik zelf mijn grenzen niet goed bewaakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik lang bezig was met het verwerken van de bevalling en lang rond liep met vragen als "wat als ze wel naar me hadden geluisterd?"

Tijdens deze zwangerschap wilde ik me dus anders voorbereiden. Samen met mijn man heb ik een cursus HypnoBirthing gevolgd. We hadden veel vertrouwen in de bevalling. Ik voelde me goed voorbereid maar vond het een fijn idee als er een Doula bij de bevalling aanwezig zou zijn. Voor als de bevalling toch anders dan gewenst zou verlopen. 

We kwamen in contact met Maddy en vanaf het begin vond ik het prettig met haar te praten. Mijn man twijfelde of Maddy niet zijn rol bij de bevalling over zou nemen, maar tijdens het kennismakingsgesprek stelde Maddy hem gerust. 

De bevalling verliep zoals we gewenst hadden. Maar ondanks onze voorbereiding kon mijn man me toch minder steunen dan we vooraf hadden gedacht. Wat was ik dus blij met Maddy! Die ruimte gaf aan ons maar me steunde als ze zag dat het nodig was. Ze deed dat heel fijn en zorgvuldig. En wat waren er veel hand en span diensten die Maddy deed waardoor mijn man niet bij me weg hoefde! 

Op een zeer fijne, rustige manier heeft Maddy ons gesteund. Ook merkte ik dat ze op haar fijne maar duidelijke manier ook met de verloskundige communiceerde om onze wensen te bewaken. 

Binnen 10 minuten nadat onze mooie zoon was geboren zei mijn man ook hoe blij hij was dat Maddy erbij was. 

 

Ook het geboorteverslag dat we na de bevalling kregen vind ik erg mooi gemaakt en fijn om terug te lezen. 

 

We kijken, dankzij Maddy, terug op een prachtige bevalling!

~ Els & Gertjan ~

Kim 

" Maddy is een toegevoegde waarde, haar rol paste goed naast mijn moeder en de verloskundige "


In eerste instantie wist ik niet wat ik mocht verwachten en hoe ik een doula zou ervaren. Achteraf heeft jouw begeleiding me veel opgeleverd. Ik kon gemakkelijk een compleet bevallingsplan maken en tijdens de bevalling voelde ik me goed gesteund (letterlijk ook). Ik vind je een fijn mens; betrokken, inlevend en liefdevol.


Het was fijn om niet alleen met mijn moeder te zijn, maar ook een derde liefdevol persoon erbij te hebben. Je had echt een andere rol naast mijn moeder en de verloskundige. Je hebt kennis en ideeën over de bevalling, zodat ik een goed bevalplan kon opstellen. Je was bereikbaar en beschikbaar in de laatste weken en op de dag zelf. Je was er helemaal bij om mij te coachen en te ondersteunen, zelfs een splash vruchtwater over broek en sokken schrikt jou niet af; je bleef me liefdevol coachen! Ik vond het fijn om achteraf nog even samen het eerste beschuitje met muisjes te eten.

Ik denk dat het voor elke bijna-mama fijn is om de optie van een doula te overwegen. 

Maddy is een toegevoegde waarde, haar rol paste goed naast mijn moeder en de verloskundige.

~ Kim ~

bottom of page